Sivukartta


ÄOL ry
  Ajankohtaista
Verkkokauppa
Virke
  Äidinkielen opettajaksi
Paikallisyhdistykset
S2-opettajat
Kirjoituskilpailujen satoa
Linkit
  Yhteystiedot
   
  Jäsenille -->
   
  Etusivulle
   
   
   
  ÄOL:n yhteystiedot
    

Hallituskatu 2 B, 3. krs

00170 Helsinki

Puh. (09) 3511 763


 


Elokuvalisenssi – ulkomaisen elokuvan yleislupa www.elokuvalisenssi.fi

Elokuvayhtiöiden julkisten esitysoikeuksien edustajana Suomessa vuodesta 1990 toiminut M&M Viihdepalvelu Oy tarjoaa kouluille elokuvalisenssi-yleislupaa ulkomaisten elokuvien näyttämiseen kouluissa. Lupa antaa oikeuden näyttää koulussa kotikäyttöön tarkoitettuja dvd- ja Blue-ray-levyjä sekä vhs-kasetteja. Lupa kattaa tuhansia dvd-elokuvia Hollywoodin tärkeimmiltä elokuvatuottajilta, ja eurooppalaisten sekä pohjoismaalaisten elokuvien maahantuojilta, joita ovat mm. Buena Vista International, Columbia Tristar Pictures, Hollywood Pictures, Touchstone Pictures, Sandrew Metronome, Sony Pictures, Walt Disney Pictures, Warner Bros. Entertainment. Ajantasainen tuottajalista kannattaa tarkistaa elokuvalisenssin www-sivulta, sillä elokuvatuottajalista päivittyy jatkuvasti. Lupa on voimassa vuoden kerrallaan itse valittavasta päivämäärästä alkaen. Pääsääntöisesti lisenssi koskee koko koulua tai yhtä nimettyä esityspaikkaa, tapauskohtaisesti lisenssilaajuutta kuitenkin voidaan tarkastella. Koulukohtainen lisenssi maksaa 3€/oppilas/vuosi.

Miten lupa hankitaan

Elokuvalisenssi yleislupa hankitaan täyttämällä yleislupahakemus ja lähettämällä se postilla osoitteeseen:

M&M Viihdepalvelu Oy

Telitie 3

04300 TUUSULA

sähköpostilla skannattuna osoitteeseen

info@elokuvalisenssi.fi

tai faksilla numeroon 0207 436710.

Yleislupahakemuksen kouluille voi ladata pdf-muodossa sivulta http://www.elokuvalisenssi.fi/Log/Files/Elokuvalisenssi_yleislupahakemus_koulut.pdf Lisenssin maksamisen lisäksi muita velvollisuuksia koululla ei ole, esimerkiksi katsottuja elokuvia ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Opettajan tulee ainoastaan varmistaa että elokuva kuuluu lisenssisopimuksen piiriin. Tarkista siis tallenteen kannesta tuotanto- tai jakeluyhtiö ja varmista että yhtiö löytyy lisenssilistalta (lista osoitteessa http://www.elokuvalisenssi.fi/index.asp?DocumentID=539).

Haluatko esitysoikeuden vain yhdelle elokuvalle?

M&M Viihdepalvelu Oy:n kautta saa myös elokuvakohtaisen esitysoikeuden. Tällöin käytettävissä on lähes kaikkien tuotantoyhtiöiden elokuvat, kotimaiset elokuvat mukaan lukien. Näin on mahdollista saada esitysoikeus myös moneen klassikkoelokuvaan.

Elokuvakohtaisen lisenssin hinta on 140 €/elokuva/kk. Seuraavat elokuvat maksavat 40 €/kk. Vuosilisenssiasiakkaille tarjotaan elokuvakohtaista lisenssiä alennettuun hintaan. Elokuvakohtaiseen lisenssiin kuuluu mukaan myös itse elokuva, vuosilisenssin haltijat joutuvat hankkimaan elokuvat itse.