Sivukartta


ÄOL ry
  Ajankohtaista
  Työryhmien kuulumisia
Verkkokauppa
Virke
  Äidinkielen opettajaksi
Paikallisyhdistykset
Linkit
  Yhteystiedot
   
  Jäsenille -->
   
  Etusivulle
   
   
   
  ÄOL:n yhteystiedot
    

Hallituskatu 2 B, 3 krs

00170 Helsinki

Puh. (09) 3511 763


 


Pohjois-Pohjanmaan äidinkielen opettajat ry.

Puheenjohtaja
Hanna Naalisvaara

etunimi.sukunimi@eduouka.fi

Sihteeri
Tuula Hopeavuori
etunimi.sukunimi@oamk.fi

Hallituksen kokoonpano.

Lue jäsenkirje 1/2012

Ajankohtaista

Sensoritapaaminen ja kevätkokous:

Ylioppilaskirjoitusten tekstitaidon koe lähestyy. Arvioinnin tueksi järjestetään sensoritapaaminen ti 14.2. klo 18 Laanilan lukiolla, Hintantie 66. Ilmoittaudu mukaan Oulun kaupungin koulutuskalenterin kautta.

Yhdistyksen kevätkokous pidetään pe 30.3. klo 18 Oulun kaupunginteatterilla. Toivon mukaan teatterin uusi johto pääsee esittäytymään kokouksen yhteydessä. Samana iltana klo 19 alkavaan Kilpakosijat-näytelmän ennakkoesitykseen haluavat varaavat itse ilmaislippunsa teatterilta. Pyydämme ilmoittautumiset kokoukseen vielä lähempänä sähköpostitse. Yhdistys tarjoaa kokouskahvit.

 

Paikallinen tarjonta hyötykäyttöön

Tämän talven yhtenä teemana on paikallisen tarjonnan seuranta ja aktivoituminen osallistumaan tapahtumiin. Oulun seudulla ja Pohjois-Pohjanmaalla on tarjolla eri järjestäjien kirjallisuuteen, elokuvaan, teatteriin, runouteen, mediaan jne. liittyviä tilaisuuksia ja koulutuksia. Oulun kaupungin koulutuskalenterissa näkyviin koulutuksiin voivat ilmoittautua kaikki opettajat. Muutaman kerran talven aikana jäsensähköpostiin kootaan lista menovinkeistä. Toivottavasti tapaat aina jonkun kollegan eri tilaisuuksissa, ja ainahan voit houkutella kollegan mukaan!

 

Kannustusstipendi oppilaille keväällä

Yhdistys on päättänyt myöntää vuosittain kolme kannustusstipendiä, yhden ammattiopiston opiskelijalle, yhden lukiolaiselle ja yhden peruskoulun yläluokkien oppilaalle. Stipendi myönnetään oppilaalle, joka on osoittanut innostuneisuutta ja kehittymishalua äidinkielen opinnoissa joko yhdellä osa-alueella tai koko oppiaineessa. Yhden stipendin suuruus on 40 euroa. Saajaehdokkaan äidinkielen opettaja laatii vapaamuotoisen yhden sivun mittaisen hakemuksen, jossa esittelee ehdokkaan ja perustelee esitystään oppilaan lukuvuoden aikaisella toiminnalla. Stipendin hakuaika on vuosittain 1.–30.4.

Hakemus toimitetaan yhdistyksen puheenjohtajalle tai sihteerille. Tämä stipendin on tarkoitettu huomionosoitukseksi opintoja vielä jatkaville, sillä valmistuville luokille on olemassa muita stipendejä myöntäviä tahoja.

 

Jäseneksi

Yhdistyksen jäsenetuna saamme lunastaa Oulun kaupunginteatterin ennakkonäytöksiin ilmaislippuja. Kustannusosakeyhtiö Pohjoinen antaa jäsenille 20 %:n alennuksen. Yhdistyksen järjestämät koulutukset ovat ilmaisia jäsenille ja opiskelijajäsenille. Jäseneksi voi liittyä maksamalla 17 euron jäsenmaksun yhdistyksen tilille Nordea Oulu FI78 2050 2100 0113 04 ja ilmoittamalla maksun viestikentässä nimensä ja osoitetietonsa sekä sähköpostiosoitteensa.

 

Äidinkielen ja kirjallisuuden digitaalinen materiaalipankki avattu

Oulun normaalikoulun äidinkielen ja kirjallisuuden opetusharjoittelijat ovat työstäneet lukuvuoden 2005–2006 aikana yhdessä ohjaajiensa Lasse Kemppaisen, Sirkku Leppilahden ja Terhi Törmälehdon kanssa digitaalista oppimateriaalia. Valmiina on toistasataa tehtävistöä perusasteen 7–9 ja S2-opetuksen käyttöön. Materiaalipankissa on myös lukioon suunnattuja tehtäviä.

Materiaalipankin tehtäviä voivat kaikki äidinkielen opettajat käyttää vapaasti ja maksutta joko digitaalisessa muodossa tai tulostamalla niitä kopioitavaksi. Sivustoa täydennetään edelleen ja olemassa olevaa materiaalia hiotaan ja esimerkiksi otsikointia täsmennetään.

Tuotettu materiaali löytyy osoitteesta http://norssi.oulu.fi/suomi – sivusto ei avaudu, mikäli osoite kirjoitetaan www-alkuisena.